Comedy Queen
Inläst som Daisy-talbok

Författare:

Tolvåriga Sashas mamma är död, men Sasha vägrar att gråta. Istället gör hon upp en lista med saker som hon ska göra för att undvika att bli som sin mamma, som var deprimerad och gjorde folk ledsna. Bland annat tänker hon aldrig försöka ta hand om något levande och hon ska bli en riktig Comedy Queen, någon som får folk att skratta och vara glada. Med hjälp av sin kärleksfulle, men impulsstyrda morbror, tar hon steget mot den stå-uppkarriär som hon tror ska göra så att allt blir bra igen.
Men vid det tillfälle då Sasha borde vara som gladast så kommer sorgen ikapp henne. Hon inser att det inte är farligt att vara ledsen och att man inte kan fly ifrån sin sorg. Som läsare både skrattar och gråter man när man läser Jenny Jägerfelds fina skildring om hur det är att förlora någon -och att hitta sig själv igen. En mellanåldersbok som passar fint att använda som underlag för att prata om svåra saker och jobbiga känslor.

Provläs: Comedy Queen
Lärarhandledning: Comedy Queen

 

Knockad Romeo
Inläst som Daisy text och ljud

Författare:

knockad romeoHär handlar det om så vitt skilda saker som rymdraketer och skådespeleri! Movits går i Västbergaskolan i sjätte klass och hans bästa vän heter Ruben. Båda gillar rymden, science fiction och kan absolut tänka sig att bli astronauter så småningom. När klassen får möjlighet att vara med i en teateruppsättning av pjäsen Romeo och Julia propsar Ruben plötsligt på att de ska anmäla intresse. Att vara skådespelare är nog väldigt coolt! Movits känner sig nödd att ställa upp – är man bästa vänner så gör man så. Synd bara att han lider svårt av scenskräck. Pjäsen är ett samarbete med en annan skola, Blommensbergsskolan, och de ska få möjlighet att framföra pjäsen på en riktig teater. Rollerna lottas i gruppen med elever som anmält sig, och ja, visst blir det Movits som ska spela Romeo. Som komplikation – eller extra krydda – i berättelsen finns Eris, tjejen som också hänger på Sci Fi-bokhandeln i Gamla stan och som har en syster som bygger en riktig rymdraket…Och som går på Blommensbergsskolan. Kul och fartfyllt om vänskap och en del annat.

Provläs: Knockad Romeo