Kom igen, Amina

Författare:

Detta är den andra fristående boken om Amina som kommit som ensamkommande flyktingbarn till Sverige. Hon längtar efter sin mamma som är kvar i flyktinglägret, samtidigt som hon förbereder sig för den stafett som hennes friidrottsklubb ska tävla i. Hon vet att hon är riktigt snabb, men problemet är växlingen – Hur ska det gå?

Lärarhandledning till boken finns här: Lärarhandledningar – Cirkbloggen

 

 

The Greatest

Författare:

The-GreatestAli har en idol. Han heter Muhammad Ali och var en av världens främsta boxare. Ali själv är tolv år och boxas också, i en klubb. Nu ska han möta en tuff motståndare, en som också brukar kalla Ali för ”paki” eller ”Osama”. Ali vet att han måste hålla huvudet kallt, röra sig mycket och boxas istället för slåss. Han tar hjälp av Muhammad Ali och allt han vet om honom. Boken ingår i en serie Fiction with stacks of facts och texten interfolieras med faktastycken på ett bra sätt. Den är på lättläst engelska och passar från årskurs fem och uppåt, vi har den även på svenska.

King John and the Abbot

Författare:

En söt liten skröna om tre personer: the Abbot of Canterbury, hans fåraherde Jack och så Kung John som förstås bor i London. Girige Kung John tänker kräva abbotten på pengar och abbotten vill komma undan. Vid mötet med kungen får abbotten tre frågor att svara på: svarar han rätt får han behålla allt, svarar han fel tar kungen allt vad han äger! Hur ska det gå!? Jack Fåraherde har kanske en chans att bli hjälte i den här roliga och lättlästa historien av Jan Mark.