Rico, Oskar & skuggorna i gårdshuset

Författare:

Rico-252C-2BOskar-2Boch-2Bskuggorna-2Bi-2Bg-25C3-25A5rdshusetRico är ett lågt begåvat barn. Han är inte dum, han bara tänker lite långsammare än andra. När han blir stressad eller allting runt omkring honom blir för komplicerat är det som om bingokulorna i huvudet börjar snurra alldeles för fort och då kan något ramla ut. Vad som ramlar ut kan man aldrig veta och det är det som är problemet. Rico tycker om att spela bingo med sin mamma och kvarterets pensionärer.
En dag möter Rico Oskar utanför sin port, Oskar som är högt begåvad. Han är lite yngre och går alltid omkring med en motorcykelhjälm på huvudet. Han är beredd för han vet att vad som helst kan hända.
Det verkar som om Rico äntligen har fått en kompis! Men så dyker barnkidnapparen som härjar i Berlin upp, och Rico blir tvungen att utmana sig själv och göra saker som tidigare skulle varit helt otänkbara. Som att ge sig ut på Berlins gator alldeles själv för att försöka rädda någon som han hoppas är hans kompis.
Det här är en fin berättelse skriven i dagboksform om att vara annorlunda och längta efter vänskap. Författaren är Andreas Steinhöfel, tysk barn- och ungdomsförfattare.