Kärleksboken

Författare:

K-C3-A4rleksbokenKärleksboken av Lin Hallberg är den fjärde boken om klassen på Ängbäcksskolan. Nu ska de gå ut sexan och splittras. Men först kommer sommaren och flickorna kring Auriel – klassens ”drottning”- åker på en liten helgtripp till en sommarstuga på landet för att fira friheten. Där möter Auriel Aron för första gången och kärleken slår till. Plötsligt blir livet spännande, pirrigt, krångligt och kaotiskt. För det är inte enkelt för någon av dem: kompisarna har sina krav och bilder, föräldrarna sina och Arons och Auriels ömtåliga känslor och längtan kläms och solkas av andra.

Kärleksboken är enkelt och rakt berättad, det är många i gruppen kring Auriel och Aron som kommer till tals när konflikter och lögner och fult spel kommer upp till ytan. Men där finns också verklig värme och vänskap och genom konflikterna och kriserna växer de alla en smula. Och visst är det äkta kärlek…
Boken ger ett mycket bra underlag till samtal om relationer mellan kompisar, mellan killar och tjejer, mellan vuxna och barn. Och det finns många, många situationer där man kan känna igen sig som ung – eller för den delen – som människa.

Provläs: Kärleksboken

Du kanske också vill läsa

Ett svar på “Kärleksboken”

  1. Väldigt bra bok för tonåringar som tar upp bl.a. kärleksbekymmer och kompisrelationer där tonåringar i många olika familjeformer kan känna igen sig.
    Hur svårt det kan vara att vara tonåring ,att växa upp och hur viktigt det är att vara sig själv,vara ärlig mot varandra tycker jag boken får fram.
    Rekommenderar boken varmt.
    Catharina/Cirkulationsbiblioteket