Ondvinter

Författare:

OndvinterÄntligen en riktigt bra svensk fantasyserie! Ondvinter är den första delen av fyra i serien ”Berättelsen om blodet” av Anders Björkelid. Det är en dyster och mörk värld som Björkelid inviger oss i. Tvillingarna Sunia och Wulf har ett speciellt band till varandra, de kan känna vad den andre tänker och upplever utan att behöva prata. De lever i en fredlig liten by med sin tystlåtna far, om sin mor vet de ingenting.

En dag kommer det en främling till gården för att besöka deras far. Tvillingarna tjuvlyssnar på deras konversation och till sin förvåning inser de att fadern talar ett främmande språk med främlingen, ett språk som de aldrig tidigare hört.
En tid efteråt ger sig fadern iväg på jakt och när han kommer tillbaka är han döende och tvillingarnas värld rämnar. De måste lämna gården, jagade av samma män som dödat deras far, och i byn talar man om att Ondvinter är här: ”Ondvinter kommer med en kyla som tränger in i människors hjärtan och sinnen. Ingen vet vem som går att lita på, vem som ännu inte är i Vinterkungens våld.
I flykten från gården kommer tvillingarna bort från varandra och deras speciella band bryts, plötsligt är Sunia och Wulf ensamma i världen, utan att veta om den andra är levande eller död. Andlöst spännande, bra språk och som sagt riktigt bra fantasy. Passar från skolår 6 till gymnasiet.

Du kanske också vill läsa

Kommentarer är stängda.