Pappa säger att vi räddar liv

Författare:

Pappa-s-C3-A4ger-att-vi-r-C3-A4ddar-livMitt i en tvär kurva, precis innan en halvfärdig bro, efter en lång och händelselös raksträcka utspelar sig Pappa säger att vi räddar liv.
Den handlar om en femtonårig tjej som bor tillsammans med sina föräldrar och sin gamla mormor mitt i kurvan. Föräldrarnas relation ansträngd och bron blir hennes tillflykt ifrån deras bråk, där hon i timmar kan sitta försjunken i sin egen värld.
När en ung kille, Zack, kör av vägen i kurvan och kraschar in i huset får hon för första gången möjligheten att undersöka sin sexualitet. Något som gör hennes sensuella, men komplicerade relation till väninnan Sue allt annat än enkel. Men vad skulle Zack till en halvfärdig bro att göra? Och varför samlas där en massa bilar efter skymningen? Tillslut ger hon sig ut för att undersöka vad som gör alla så rädda, och vad som egentligen sker vid bron om natten…

Do Van Ranst vann Knokke-Heist-priset för bästa ungdomsbok med denna spännande och lite udda skildring om en tonårstjejs liv, hennes drömmar och förhoppningar. Boken passar bra i skolår 8-Gy, och ger mycket att samtala kring.

Du kanske också vill läsa

Kommentarer är stängda.