The Hunger Games

Författare:

The-Hunger-GamesVi har redan skrivit om den här boken på bloggen eftersom vi har den på svenska också. Det är en ruggigt spännande bok med många bottnar och trådar att samtala om med ungdomar. Jag läste den på engelska ett tag efter att jag läst den på svenska och blev lika gripen – det fungerar, boken håller för omläsning. Och vad gäller språket tror jag att elever i åttan och nian klarar det. Man kanske ska hjälpas åt med de första sidorna, sen är de fast och kan inte låta bli att fortsätta läsa!
Alltså: en obestämd framtid, två ungdomar från varje ”distrikt” väljs ut att mötas i en kamp på liv och död på en jättearena – och allt direktsänds i tv. Det finns kärlek och misstro och förtvivlan och svek…
Den engelska utgåvan vi köpt (vi har den även på svenska) kom med två olika omslagsbilder. Den med röda detaljer rekommenderas av Stephenie Meyer (författare till Twilight-böcker) och den med blåa detaljer på omslaget rekommenderas av Stephen King… Om detta kan man tycka vad man vill, men: läs boken, The Hunger Games av Suzanne Collins.

Du kanske också vill läsa

Kommentarer är stängda.