To market! To market!

Författare:

Bildresultat för To market! ravishankar”I´m going to the market 
with some money in my pocket
My mother´s given me a lot of change
To spend it anywhere for
anything I care for
something funny, nice or even strange”

Så börjar den charmiga lilla boken To market! To Market av den indiska författaren Anushka Ravishankar och den italienska konstnären Emanuele Scanziani. En bok som i färgstarka bilder och korta rimmade texter berättar om den lilla flickan som får lite pengar att handla för när hon går med mamma till marknaden, men som blir så fascinerad av allt som finns där, att hon helt enkelt glömmer att handla.
Rolig att läsa, med bra rytm och tempo i språket och korta satser, gör att den fungerar både som högläsning i grupp och egenläsning, även för yngre elever.Bilderna är en god hjälp för den som inte förstår alla orden.
Varje uppslag har både bild och text och det finns mycket att upptäcka och prata om på varje bild. Helt enkelt en härlig liten bok!

Tiger on a tree och Elephants never forget!

Författare:

Anushka Ravishankar började skriva då hon upptäckte att barnböcker av indiska författare mer eller mindre inte fanns. Nu är hon en av Indiens mest kända barnboksförfattare och har även gjort internationell succé. Hennes berättelser skrivs på nonsensvers, vars rytm fångar och behåller läsarens intresse genom boken.Vi har tre titlar av Ravishankar i Cirkulationsbiblioteket. One, Two, Tree! är en bok som introducerar läsaren för siffrorna 1-10 och beskriver en osannolik mängd djur som klättar upp i ett ständigt växande träd. Tiger on a tree är en komisk berättelse om en tiger som klättrar upp i ett träd och blir fångad av några bybor. Elephants never forget! handlar om en elefantunge som kommit vilse och slår följe med en flock bufflar.
Alla tre går mycket bra att använda långt ned i åldrarna, även åk 1 elever kan klara av dem om de har fått lite bevandring i engelska språket. Böckerna är väldigt grafiska. Historien berättas lika mycket i bilderna och texterna består av korta meningar eller stycken med få ord.
Ravishankar

One, two, tree!

Författare:

one-two-treeMycket charmiga och intressanta bildmässigt är de bilderböcker från Indien som vi köpt in. Anushka Ravishankar står för texten och olika illustratörer har medverkat. Durga Bai är konstnären som använder sig av en traditionell stil från Gond i centrala Indien. Målningarna ser ut att bestå av små, små streck eller stygn!