Låt den rätte komma in & Vampyren i Blackeberg
Inläst som Daisy-talbok

Författare:

lat-den-ratte-komma-in-av-john-ajvide-lindqvistvampyren-i-blackeberg-l-C3-A4ttl-C3-A4stVintern 1981, Stockholm. I Vällingby hittas en tonårspojke död, tömd på blod. Ryktena börjar gå om ritualmord och skräcken sprider sig genom Stockholmsförorten.
I närbelägna Blackeberg bor tolvårige Oskar. Han är svårt mobbad och söker tröst i skräcknoveller och våldsamma fantasier om hämnd. Mordet fångar genast hans intresse, och facinerat läser han allt som skrivs. Alla tankar på mordet kommer dock i andra hand när en märklig flicka flyttar in i porten intill. Men det är någon avigt och annorlunda med henne. Hon är bara ute på natten, lättklädd trotts kylan och man måste bjuda in henne för att hon ska komma in i ens bostad…
Samtidigt som en rad mystiska händelser skrämmer upp invånarna i förorten allt mer blir  Oskar och flickan vänner, och något mer.
John Ajvide Lindqvist kryper under skinnet på en med en berättelse som är både en isande skräckhistoria och en gripande barndomsskildring. En förortssaga om kärlek, hämnd och vampyrer.
Vi har även den bearbetade upplagan från LL-förlaget, Vampyren i Blackeberg.
Filmatiseringen finns för utlån hos AV-media.

Titta gärna på hur några elever från Enskilda gymnasiet har arbetat med den här boken: http://attbesokaenroman.se/