Ett hus utan speglar
Inläst som Daisy-talbok

Författare:

Ett-hus-utan-speglarUnder sommaren bor elvaårige Thomasine och hennes släkningar hos gammelfaster Henrietta. De är där för att omvårda henne då hon ligger för döden. Den dystra stämningen i huset bryts bara stundvis av att Thomasines och hennes kusinera föräldrar bråkar om arvet.
Men Henriettas hus är gammalt och stort, som gjort för kurragömma. Under en sådan lek glömmer Thomasine bort att hitta sin femåriga kusin, Signe, då det kallas till middag. När Signe väl kommer fram talar hon om att det inte gjorde något alls, hon lekte med en liten flicka…
Snart står det klart att det är något mystiskt som sker i huset. Vad finns i garderoben där husets alla speglar är inlåsta? Och vem är egentligen den okända flickan Signe lekte med? Varför verkar alla som möter henne förändras?
Mårten Sandén drar, nästan lurar, in en i ett äventyr. Men inte i ett storslaget sagoäventyr, utan ett stillsamt äventyr om sorg, död och att hitta tillbaka. Åk 4-6, provläs den här.
Länk till videoklipp om boken.

En plats de kallar lyckan
Inläst som Daisy-talbok

Författare:

En-plats-de-kallar-lyckanEn plats de kallar lyckan av Mårten Sandén är en jättebra bok om två väldigt olika människor som av en händelse träffas i ett gammalt igenbommat lusthus. Det är sommaren efter nian och Mia har gått ut skolan utan slutbetyg. Nu jobbar hon på pizzerian och vill något mer med livet än att umgås med äldre killar och festa med bästisen. John kommer från en välbärgad familj som inte är sig likt efter att mamman lämnat dem. Pappan försvinner alltmer in i en djup deppresion och John bestämmer sig för att försöka klara sig själv den här sommaren innan han börjar på internatskolan Lundsbergs till hösten. Mia och John finner varandra den här sommaren i det stängda lusthuset i parken, men hur ska det gå för dem när de måste gå ut till den riktiga världen? Fin berättelse om kärlek, klasskillnader och att stå upp för sig själv och den man är.