Hans majestäts drake
Inläst som Daisy-talbok

Författare:

Hans-2Bmajest-25C3-25A4ts-2BdrakeHans majestäts drake utspelar sig i början av 1800-talet, Napoleons erövringståg sveper över Europa och England ligger i krig med Frankrike. Kapten William Laurence på HMS Reliant besegrar den franska fregatten Amitié och i lasten upptäcks ett drakägg. Laurence och hans besättning skyndar sig för att frakta ägget till England innan det kläcks. Nyfödda drakar väljer själva ut sina flygare. En framtid i den föraktade flygarkåren är inte något mannarna på Reliant eftersträvar.
Men ägget kläcks. Till hans bestörtning väljer draken ut Laurence, och han ger den namnet Temeraire. Nu har Laurence inget annat val än att sluta i flottan och resa till de skottska högländerna för att tränas tillsammans med Temeraire. Men allt eftersom tiden går inser Laurence att Temeraire är ett intelligent och trofast sällskap, mer och mer börjar han trivas i sin roll som drakflygare…
Det en spännande mix av fantasy och europeisk krigshistoria. Naomi Novik skriver med en sådan realism att man upplever det som självklart att det fanns ett flygvapen bestående av drakar under Napoleonkrigen. Boken är första delen i en serie och passar bäst för högstadiet och uppåt.