Hakims bok – Bara vara vänner

Författare:

Hakim och Noa ska börja i högstadiet och är nervösa. Allt är nytt och de känner inte så många förutom varandra. Hakim lägger genast märke till Vera för han tycker att hon är snygg. Hakim och Vera tränar karate tillsammans och börjar lära känna varandra. Men Vera är inte riktigt som Hakim tänkt sig. När de umgås övertalar Vera Hakim att snatta. Vera verkar göra det hela tiden, men Hakim mår jättedåligt över vad han gjort. Än värre blir det när Hakims äldre bror hittar sakerna och hotar med att skvallra för deras pappa och Hakim skyller på sin bästa vän Noa istället.

Lättläst berättelse om vänskap, kärlek och lögner.

Lärarhandledning till boken finns här: Lärarhandledningar – Cirkbloggen

Hon ville ju

Författare:

Var går gränsen för våldtäkt? 16-årige Barzans vakna tid går åt till att drömma om att förlora oskulden, vilket hans bästis Leo har gjort för länge sedan. Barzan är kär i Disa och ser sin chans att få till det med henne under en fest. Men Disa är stupfull och Barzan tycker egentligen att allt känns konstigt och fel.
Efter festen är stämningen förändrad. Disas kompis Teija anklagar Leo för att ha gjort något hemskt och Barzan ställs inför att tro på sin bästa kompis eller på en tjej som han knappt känner. Dessutom ifrågasätts det som Barzan gjorde med Disa – Var hon egentligen med på det?

Boken är lättläst och luftig men med ett innehåll som är allt annat än lättsamt och lättsmält.