Darkside

Författare:

DarksideI modern fantasy fungerar London väldigt ofta som en övergångsplats mellan vår värld och en lite mörkare och farligare parallell värd. I Tom Beckers Darkside är det fjortonårige Jonathan Starling som hittar vägen till stadens avigsida. En plats som befolkas av de människor och varelser som förpassats från vår värld.
Ingen lägger någonsin märke till Jonathan. Med en psykiskt sjuk pappa och en mamma som försvann många år tidigare har han lärt sig utnyttja det så att inte ens lärarna märker när han skolkar.
Just en sådan dag finner han att pappan blivit inlagd på sjukhus, medvetslös, och att dörren till det annars låsta arbetsrummet är öppen. I faderns böcker och kryptiska anteckningarna finner Jonathan ledtrådar gällande sin mors försvinnande, men även till en plats kallad Darkside .
Jagad av en ondsint huvudjägare och hennes lakejer från Darkside tar han sig dit. En skrämmande plats där man inte kommer undan ostraffat om man irrar sig fel. Men han finner en oväntad vän, och tillsammans söker de svar. Inte bara på varför han är jagad, utan också om sin pappas sjukdom och mammans öde…

Darkside bjuder på ryslig spänning och den är svår att lägga ifrån sig. Rysar-fantasy för åk 6-9.