Den stora hamstermassakern
Inläst som Daisy text och ljud

Författare:

Den-2Bstora-2BhamstermassakernAnna och hennes bror Tom har alltid velat ha ett eget husdjur förutom familjens katt. Helst hamstrar. Men mamma säger nej, och det är hon som bestämmer. Hon är lite känslig för det där med hamstrar, berättar mormor, för det hände lite olyckor med hamstrar när mamma var ung. Men till slut får de ändå hamstrar, två stycken. Två flickor skulle det vara, men det är det inte, och snart finns det flera pyttesmå hamsterungar i buren, tills en dag något förfärligt händer…
Den stora hamstermassakern av Kate Davies, är en charmig, rolig och på barns sätt väldigt saklig redogörelse för en av de små tragedier som kan inträffa i vardagen.
Det är Anna (8-9 år) som berättar, och hon gör det med noggrant återgivna dialoger, redovisning av fakta och sina egna funderingar.
Man kan se henne framför sig och höra hennes röst, när man läser boken. En bok där många barn, både pojkar och flickor, kan känna igen sig och fundera tillsammans.
Luftig text, rakt språk och många roliga illustrationer på 190 sidor gör boken lämplig för barn som börjat läsa kapitelböcker och lite längre texter.

Provläs: Den stora hamstermassakern

Du kanske också vill läsa

Kommentarer inaktiverade.