Jag vill ha en katt!
Inläst som Daisy text och ljud

Författare:

jag vill ha en kattJenny önskar sig en katt. Det har hon alltid gjort. Men mamma och pappa vill inte. ”Man blir så bunden” säger de. Så dumt! tycker Jenny
Istället kommer pappa med en massa fåniga förslag om att köpa guldfiskar eller sköldpaddor. Då blir Jenny sur och ledsen, det är ju inte det hon vill ha.Det är jobbigt att vara s
ju år och inte få vara med och bestämma.
Men en dag då hon kommer hem sitter det en stor orange katt på trappan till hennes hus. Han är så fin! Och han spinner då Jenny klappar honom och följer med henne in då hon öppnar. Jenny är lycklig och vill ge katten mat – men så hittar hon en liten bricka på kattens halsband där det står ”Mata mig inte”.
Katten har ett annat hem och den får mat där säger mamma och pappa och lyfter ut katten. Men varför kommer den tillbaka varje dag? Och börjar den inte se lite väl mager ut? Jenny bestämmer sig till slut för att ta reda på sanningen, vad mamma och pappa än säger.

Jag vill ha en katt av författaren Anne B. Ragde är en lättläst kapitelbok för den som just börjat läsa själv. Trots att den är kort, med stor och luftig text och många illustrationer lyckas författaren berätta så att man blir engagerad i Jennys dröm om en katt och känner både hennes frustration och lycka. Känslor som många barn kan känna igen sig i.

Du kanske också vill läsa

Kommentarer inaktiverade.