Harry Potter och De Vises Sten
Inläst som Daisy-talbok

Författare:

Harry har ett blixtformat ärr i pannan. Han har fått förklarat för sig att han fick det i samma olycka som tog livet av hans föräldrar. Istället har han vuxit upp hos sin moster Petunia och hennes familj, där han är oönskad, illa behandlad och får bo i ett litet skrymsle under trappan.
Men så en dag kommer det ett brev adresserat till ”Mr H. Potter, skrymslet under trappan”, och familjen flyr staden förföljda av en rad märkliga händelser.
Samma natt som Harry fyller elva år bankar det på dörren till det ruckel där familjen gömt sig och in kommer en jätte med stort, yvigt hår och ögon gnistrande som svarta skalbaggar. Han har kommit för att ta med Harry till Hogwarts Skola för Häxkonster och Trolldom. Harry är nämligen en trollkarl!

Provläs: Harry Potter och de vises sten

Harry Potter och De Vises Sten är den första delen av sju i J.K. Rowlings succéserie om den unge trollkarlen Harry Potter och hans vänner. Det är en magisk historia, där trolldom och magiska väsen tar plats dagens England. Vi har den även på engelska. Åk 4-7

Ibland bara måste man
Inläst som Daisy text och ljud

Författare:

Ibland-bara-m-C3-A5ste-manDet här är en underbar bok! David Levithan skriver lättsamt om stora ämnen som kärlek, vänskap, att våga vara sig själv och att kunna förlåta. Det handlar om Paul som möter sitt livs kärlek, samtidigt som han förlorar sin bästa vän. Och om en rad minnesvärda karaktärer som Infinite Darlene, skolans kvartsback i amerikansk fotboll och dragqueen i samma fantastiska kropp! Tony som älskar sina föräldrar trots att de vägrar acceptera honom som han är. Kyle, Pauls ex som krossat hans hjärta men visar sig bli en väldigt bra vän. Levithan har lyckats skriva en bok om en ung homosexuell man som inte, verkligen inte, har några problem med sin sexualitet och den han är. En fin, romantisk och humoristisk berättelse om kärlek i gymnasiemiljö. Passar från år 7-gymnasiet.

Videorecension av Sebastian, Cirkulationsbiblioteket