Inga fler monster för mig

Författare:

inga fler monster”Inga djur här i huset, inte ens ett grodyngel, Annie Anderson!” skrek mamma. ”Hör du det!” ”Okej, okej!” skrek jag tillbaka.

Annie vill verkligen ha ett eget litet djur men hennes mamma tillåter inte det. Så när Annie hittar ett litet monster tänker hon att mamma faktiskt aldrig sagt något om att monster inte är välkomna hemma. Annie tar hem monstret och gömmer den till en början för mamman, hon vet inte riktigt hur hon ska berätta för henne att ett monster har flyttat in. Monstret är inte heller helt lätt att sköta och den är väldigt hungrig. Hur ska det gå med Annies hemliga husdjur?  Det här är en rolig och charmig bok som passar nybörjarläsare om längtan efter husdjur och en fin skildring av en kärleksfull mor- och dotterrelation med både skrik och kramar.

Ootas stora dag

Författare:

Ootas-stora-dagOotas far tycker han är för liten för att följa med på jakt. Men maten är snart slut i den lilla inuitbyn, och får de inte kött måste de kanske äta sina hundar.
Oota skulle aldrig äta sina hundar, men han vill gärna göra vad han kan för att hjälpa till. Han spänner sitt hundspann för släden, tar sin kniv och harpun och ger sig ut på det frusna havet. Efter ett tag får han syn på något, en säl kanske? Men när Oota kommer närmare visar det sig att det är en valross…
Peggy Parish spännande äventyr är i stor stil och med korta meningar. Boken är fint illustrerad av Mamoru Funai. För skolår F-3.