Stick iväg!
Inläst som Daisy text och ljud

Författare:

stickFör att fånga nybörjarläsarna bör böcker vara roliga, spännande, överraskande och lagom svåra. Samtidigt kan det vara bra att läsaren känner igen sig och kan relatera till berättelsen. Tydliga och roliga illustrationer som samverkar med texten är också viktigt. Att få ihop bild + lagom text + spänning + igenkänning är en konst. I den här lilla boken får man allt! Stick iväg! handlar om Jon som precis ska börja gå själv hem från skolan. Mamma tycker att det är dags för det men han är orolig. Inte blir det bättre av att han på vägen möter en väldigt arg kille som skriker ” Stick iväg! Här bor jag!”. Hur ska han våga gå den vägen igen? Det här är en liten pärla! Författare är Sverre Henmo och de fina illustrationerna är gjorda av Øyvind Torseter.

Spring!

Författare:

Spring! av Sverre HenmoSpring! av Sverre Henmo är en enkel och charmig vardagsberättelse om Bendik, lillebror Klaus och den nya grannflickan Maria och hennes hund Balder. Maria börjar i Bendiks klass. Att hon är snabb ger henne en viss respekt. När Balder försvinner hjälper Bendik henne att leta. Vänskapen dem emellan växer och tillsammans vågar de stå emot de stora killarna som vill ha Bendiks fotboll.

Den här boken är en utmärkt läsa mera-bok på 100 sidor, med korta kapitel och en del illustrationer. Passar från årskurs 1 till 3 ungefär. Funkar säkert bra till högläsning också.