Finnes: Agnes, Önskas: Bästis
Inläst som Daisy-talbok

Författare:

11-åriga Agnes är så lycklig! Hon har fått en egen hund och tillsammans med sin bästis Cilla, som också har hund, har de gjort planer för allt kul som de ska göra. Och har man en bästis så behöver man ju inte bry sig så mycket om de elaka klasskompisarna Emmy och Hanna som gör livet surt för Agnes och Cilla, för de har ju varandra!
Men livet bli sällan som man har tänkt sig. En dag meddelar Cilla att hon ska flytta och Agnes värld rasar. Vem ska då vara hennes bästis? Konflikten mellan tjejerna blir dessutom allt värre. När Cilla och Agnes en dag är ute på hundpromenad möter de sina Emmy och Hanna och Emmy kommenterar Agnes hund med att den är ful. Agnes blir så arg att hon tar fram kopplet och snärtar till Emmy i ansiktet. Det blöder och Agnes blir rädd – vad har hon gjort? Händelsen gör dock att konflikten blir synlig för de vuxna runt omkring och tjejerna blir tvungna att mötas och prata ut. När Cilla har flyttat känner sig Agnes till att börja med väldigt vilsen. Kan man ha en bästis som bor 40 mil bort? Kanske kan man ha flera bästisar? Och kan man kanske till och med ha en kille som bästis?
Thomas Hallings bok om Agnes är en trevlig mellanåldersbok, texten är luftig och indelad i ganska korta kapitel.

Finnes: Agnes Önskas: hund
Inläst som Daisy-talbok

Författare:

Finnes-2BAgnes-2B-25C3-2596nskas-2BHundAgnes har längtat efter att få en hund länge, länge. Och hon har tjatat förstås, men hennes föräldrar har sagt nej. Det är så mycket ansvar, säger de. Men kompisarna har ju!! Så kommer mamma och pappa på en sak: om Agnes först kan träna på att ta ansvar så kanske… Agnes måste verkligen förstå att det är mycket att göra när man har en hund, som att gå ut med den varje dag, och inte bara en gång. Agnes fyller snart elva år – ska hon kunna visa att hon klarar det innan födelsedagen? Kommer hon att få en hund till slut?
Charmigt och lätt att läsa! Skriven av Thomas Halling.