Äventyrsveckan

Författare:
C3-84ventyrsveckanAmanda går i sexan och snart är det sommarlov. I höst kommer  klassen att splittras och  alla kommer att gå i olika klasser, kanske till och med i olika skolor.
För Amanda känns det bara skönt att få börja om. Hon har inte haft någon kompis, gått mest ensam och blivit ganska illa behandlad av klasskompisarna.
 Mest är det Philip som alltid måste säga något elakt så fort han ser Amanda. Och nu är klassen på väg till en äventyrsvecka i Värmland.

När barnen ska åka forsränning sker en olycka. Amanda och Philip kommer ifrån de andra  och går vilse i de värmländska skogarna. De är blöta, hungriga och rädda. För att hålla sig vid liv innan någon hittar dem måste Amanda och Philip samarbeta och lita på varandra.
Det här är en spännande och lättläst bok som på trovärdigt sätt skildrar konflikterna i klassen och Amandas upplevelse av att vara utanför. Sofia Nordin ger inga enkla svar eller lösningar på varför Amanda är utsatt i klassen och det gör att Äventyrsveckan är en bra bok att använda för boksamtal, det finns mycket att prata om.

Du kanske också vill läsa

Kommentarer är stängda.