Hemliga brev

Författare:

Hemliga brevErnst har levt i tio år tillsammans med farmor mitt i centrala Paris. Våningen är stor och tyst och farmor är också tyst. Hans liv ser ungefär likadant ut hela tiden. Gå till skolan, delta i lektionerna, läsa på rasterna, gå hem direkt, äta, prata med farmor, kanske titta på det chiffrerade brevet från farfar,göra läxorna, sova…Det är tråkigt och ensamt, men han vet inte om något annat. Umgås inte med någon i skolan, leker inte på fritiden.
Men en dag förändras hans liv, då Victoire börjar i hans klass – en flicka som är som en virvelstorm. Frågar inte om lov, accepterar inga avslag utan inkluderar helt enkelt Ernest i sitt eget liv – för  de hör ihop, det vet hon.
Och hennes liv är varken tyst eller enformigt – med tolv bröder och livliga föräldrar med bohemiska drag blir hennes familj en omskakande upplevelse för Ernest. Men han fångas av värmen – det är ett liv i färg jämfört med hans eget grå.
Han bävar för hur farmor ska reagera på Victoire – men till hans häpnad går det bra.  Hon lyckas förändra stämningen även hemma hos honom och plötsligt börjar det hända saker som aldrig hänt förut.I förändringens vind blottas plötsligt också några mystiska brev som farmor gömmer undan under sin kudde.
Och en av Ernest dolda undringar kommer upp till ytan – varför lever han hos farmor? Var finns hans far? Lever han eller är han död? Aldrig har han vågat fråga förut – men nu kommer även modet att ställa de viktiga frågorna och viljan att avslöja gamla hemligheter.

Hemliga brev är en varm och rörande berättelse med en omisskännlig doft av Paris. Den har en alldeles speciell, lite stillsam ton och  författaren lyckas få läsaren att verkligen se de olika miljöerna framför sig.
Vill man läsa något som kan bidra till samtal om olika sätt att leva sitt liv, om sanning och kärlek och mod – då är Hemliga brev av Susie Morgenstern ett bra val.

Du kanske också vill läsa

Kommentarer är stängda.