Lex bok

Författare:

lex bokLex går sista året på gymnasiet. Hon har genomskådat allt och alla i sin närhet. Hon föraktar sina lärare, sina fåniga klasskamrater och sin mammas nya kille, den uppblåsta ungdomsboksförfattaren Bruno. Lex finner sig inte i att vara en del av vårt entrepenörsdyrkande samhälle. Hon vägrar vara med, så hon spenderar all sin tid med att ligga i sin säng och röka cigarretter, umgås med sin bästis och försöka komma på något sätt att bli av med mammas nya kille.
Och så finns Lex pappa som sitter i fängelse. Lex hälsar på honom ganska ofta och de har en speciell relation. Lex bestämmer sig för att berätta om sin ”hemska uppväxt” med sin kriminella pappa för Bruno så att Bruno ska kunna skriva en  ”äkta” bok baserad på Lex berättelse. Samtidigt skapar Lex en blogg om den gåtfulla Maya där hon skriver om samma upplevelser som Lex berättar för Bruno. På så sätt kan hon avslöja vilken bluff Bruno är för alla och kanske kan mamman lämna honom då?

Men bloggen om Maya växer och blir större och större. Snart undrar alla vem Maya är? Lex spenderar alltmer av sin tid på bloggen och vi som läsare undrar vad som är sant och vad som är falsk. Var slutar Maya och var börjar Lex?  Situationen med bloggen om Maya, berättelserna om uppväxten med pappan och Brunos bok blir snart övermäktigt för Lex och det ser ut som om hon är på väg att bränna alla sina broar.

Den här boken är väldigt spännande, välskriven, driven och kängar till vår samtid samtidigt som Sara Kadefors som vanligt hela tiden är på sin unga huvudkaraktärs sida. Läs den med era åttor, nior och gymnasieklasser och diskutera!

Du kanske också vill läsa