Syltmackor och oturslivet

Författare:

Syltmackor-2Boch-2BoturslivetDet här är en underbar, varm, rolig och sorglig bok om att leva med sorg.
Nisse 11 år, berättar om hur han, pappa och lillebror Nodi 2 år, försöker leva vidare och hantera sorgen efter mammas död. Först är det svårt. Sorgen påverkar inte bara honom själv och familjen, utan också relationen till kamraterna.
”Ibland känner jag mig mer ensam än förut. Sedan mamma dog är det som att jag är polare med döden på något vis, och då blir jag mer som en survuxen. Jag tycker att alla tramsar. Jag kan inte rå för det” berättar Nisse.
Men så dyker Harry upp… eller ja han har ju funnits där tidigare, men plötsligt en dag visar han vem han verkligen är och vad han egentligen gillar : syltmackor! Harry – draködlan som Nisse fått av mamma en gång – och som visar sig kunna prata. Genom samtalen med Harry hittar Nisse tillbaka till glädjen mitt i sorgen.
Syltmackor och oturslivet är en fantastisk debutbok av Anna Ehring. En bok att njuta av, skratta och gråta med, och framförallt – samtala om. Man lägger den ifrån sig med ett leende och hoppas på en fortsättning. Luftig text och lättsamt språk fördelade på 192 sidor med små fotoillustrationer insprängda här och var.

Du kanske också vill läsa

Ett svar på “Syltmackor och oturslivet”