Skriet från vildmarken

Författare:

Skriet-fr-C3-A5n-vildmarkenI Jack Londons klassiker från 1903 får vi följa hunden Buck, som är en blandning mellan S:t Bernhard och fårhund.
Buck lever ett stillsamt liv på en gård i södra USA, tills en kväll då han blir kidnappad och skickad till Alaska, för att säljas som draghund.
Det är en hård och grym tillvaro och men med tiden blir han allt starkare och tillslut tar han platsen som ledarhund för sitt spann. Han byter ägare vid fler tillfällen men räddas i slutändan från en hemsk olycka av John Thornton.
De två blir goda vänner och när Thornton och två av hans kompisar ger sig ut i vildmarken för att pröva sin lycka som guldgrävare följer Buck med.
Han älskar friheten att komma och gå som han vill, men hans liv ändras drastiskt ytterligare en gång när han en dag kommer hem och finner Thornton och hans vänner döda. Han söker hämnd på de skyldiga och vänder sedan ryggen åt människorna och ger sig ut i vildmarken för gott…

Det är en spännande och djupt gripande berättelse om kampen för tillvaron och den hör till de klassiska vildmarks- och äventyrsberättelser som fortfarande fängslar. Vi har den också i Maj Bylocks återberättade version.