Inmurade

Författare:

Leo och hans familj är nyinflyttade i Firnby och han ska börja skolan där. Han blir snabbt kompis med Natta och Teddy och är glad för sina nya vänner. Firnskolan är gammal men nyrenoverad och alla är glada över hur fint det har blivit. Det dröjer dock inte länge förrän mystiska och ganska läskiga saker börjar att hända. De vuxna försöker hitta logiska förklaringar men Leo, Natta och Teddy har sina egna aningar om vad som händer. Något eller någon har släppts ut när väggar revs under renoveringen och frågan är om det är klokast att försöka ta reda på vad som har hänt eller bara försöka strunta i allt? Trion bestämmer sig för att börja undersöka mysteriet och inser att det har att göra med de barn som försvann i byn under en snöstorm för nästan hundra år sedan. Men hur gör man för att spöken ska komma till ro?

Boken är en spännande berättelse med övernaturliga inslag och passar för årskurs 5 och 6.

Spökskeppet Vallona

Författare: ,

Inte helt ny, men en spännande och lite kuslig historia, är boken Spökskeppet Vallona av Lena Ollmark och Mats Wänblad. Bokens huvudperson Karl ska bo hos morfar i Krabbsjögrund när mamma jobbar ute på ett forskningsfatyg under hösten. Men Krabbsjögrund – hans älskade sommarparadis- är sig inte likt så här på hösten. Det är mörkare och kallare och när den väldigt speciella och kusliga dimman som kallas ”tjockan” kommer rullande utifrån havet är ingenting sig likt…
En lättläst och användbar bok för mellanstadieåldrarna, där den kusliga stämningen gradvis byggs upp fram till den dramatiska finalen ute till havs.