Roscoe Riley Rules Nr 1 – Never Glue Your Friends to Chairs

Författare:

Att inte limma fast sin klasskompisar på deras stolar kan tyckas vara en självklarhet, men inte för Roscoe Riley. När hans klass ska uppträda har han en perfekt lösning på hur han ska få alla att sitta stilla; han använder frökens ”super-mega-gonzo-glue” och det funkar över förväntan! Problemet är bara att det fungerar lite för bra. Berättelsen om Roscoe Riley är rolig och kapitlen är korta och lättlästa, vilket gör att den passar utmärkt för nybörjare i engelska. Katherine Applegate har skrivit Roscoe Riley Rules nr 1 – Never Glue Your Friend to Chairs.

Lizzie Zipmouth

Författare:

Lizzie och hennes mamma har flyttat in i ett nytt hus tillsammans med mammas nya pojkvän Sam. Lizzie känner sig inte alls bekväm i sin nya miljö och bestämmer sig för att sluta prata och Sam ger henne därför smeknamnet ”Lizzie Zipmouth”.
Men när Lizzie får träffa sin nya Gammelmormor förändras allt. Trots att Gammelmormodern ter sig skräckinjagande till en början förenas de båda i sitt stora intresse för dockor och Lizzies isolering tycks vara på väg att brytas. Då får gammelmormor en stroke och ett tag är det oklart om hon kommer att klara sig. Som tur är så slutar berättelsen lyckligt; Gammelmormor blir frisk och Lizzie börjar sakta men säkert att prata med sin omgivning igen.
En lättläst bok på engelska för årskurs 4 och 5.