Bortom saknaden
Inläst som Daisy-talbok

Författare:

Bortom-saknaden-001Det här är en historisk roman som utspelar sig ”när seklet var ungt” – förra seklet alltså, i början av 1900-talet. Sixten och hans kompis Henning har begett sig hemifrån för att söka arbete. Det är sågverksarbete vid älven som de hoppas på. Men tiderna är svåra och många går arbetslösa. Pojkarna lyckas få arbete, men hamnar också mitt i de dramatiska händelser som kallas Sandökravallerna. Föreningsrätten utmanas av patron, arbetarna strejkar och strejkbrytare anlitas. Det blir alltmer upproriskt i leden och Sixten och Henning dras med.
Författaren Bo R Holmberg lyckas väl med att fånga stämningar och känslor, det är en klart läsvärd berättelse om en spännande tid i Sveriges historia. Lite kärlek finns också med på ett hörn!

Eddie Bolander & jag
Inläst som Daisy-talbok

Författare:

Eddie-Bolander-och-jagNär Steve var tio år försvann hans pappa Eddie till USA för att satsa på sin karriär i ett band. Nu är han plötsligt tillbaka, har bosatt sig i Stockholm och vill träffa Steve. Efter alla dessa år av längtan – så känns det lite underligt. Han har ju Anneli att tänka på, och vad säger mamma? Eddie Bolander & jag har Katarina Strömgårds svart-vita bilder över hela sidor och tillsammans med Bo R Holmbergs sparsmakade text blir detta en riktigt pärla att njuta av. Mycket sägs i bilder och mellan raderna. Finstämt och inkännande!