Alfons och odjuret

Författare:

Alfons blev så arg på lillkillen att han slog till honom och nu känns det som om det ligger ett odjur under Alfons säng som gör att han inte kan somna. När han letar efter lillkillen dagen efter kan han först inte hitta honom. Alfons vill ju så gärna säga förlåt!

I denna Alfonsbok handlar det om skuldkänslor och om att vilja ställa saker till rätta.

Alfons och soldatpappan

Författare:

alfons och soldatpappanVilka böcker kan man samtala om? Alla, naturligtvis! Men visst finns det böcker med lite mer innehåll, med fler möjliga ingångar till olika ämnen. En bilderbok med sådana möjligheter är Alfons och soldatpappan av Gunilla Bergström.

Alfons nya kompis Hamdis pappa har varit soldat i ett riktigt krig. Pojkarna undrar mycket, men den här soldaten vill inte så gärna berätta, och när han till slut gör det är det inte riktigt vad pojkarna trodde de skulle få höra. Men det blir en berättelse som Alfons och Hamdi minns, och en berättelse som vi kan göra en hel del av! Alltifrån den lilla myran som inte ger upp till de stora frågorna om varför människor krigar överhuvudtaget. Och bilderna – som vanligt så precisa på något sätt!