Grodan och kärleken

Författare:

Grodan känner sig konstig, kall och varm, går som i en dröm, hjärtat klappar…vad är det med honom? Haren ställer rätt diagnos: ”Du är kär!”
Å så skönt – inte sjuk utan kär!
Och i vem – jo i underbara Ankan förstås. Men det går ju inte säger Grisen – grodan är ju grön och Ankan vit!!! Fast det struntar både kärleken och Grodan i som tur är. Men hur visar man kärlek?
Max Velthuijs böcker om Grodan är både älskade och uppmärksammade för sitt genialiskt enkla men tänkvärda innehåll och underbara bilder. Och Grodan och kärleken är inget undantag. Alla, oavsett ålder, som en gång drabbats kan känna igen sig både i upprymdheten och grubblet som kärleken för med sig.
En underbar liten bok om kärlekens gränslöshet och kraft.

Grodan och främlingen

Författare:

Grodan och främlingen av Max VelthuijsEn dag kommer en främling till skogen där Grodan och hans vänner bor. Det är Råttan som slår upp sitt tält vid floden, Grisen och Ankan tycker inte om det. De har fått för sig att råttor är smutsiga, lata och stjäl saker men Grodan är nyfiken och vill veta mer om Råttan.

Råttan visar sig verkligen vara annorlunda, Råttan säger själv att han kommer från ”överallt och ingenstans”. Grodan lär känna Råttan och förstår att annorlunda är något bra och att Råttan besitter erfarenhet och kunskap som ingen annan av vännerna har. Tids nog inser alla Grodans vänner att det är bra att alla är olika och Råttan blir en kär vän. Enkel och finstämd bilderbok av Max Velthuijs som passar för arbete med värdegrundsfrågor.