Stone Cold

Författare:

Stone coldNär 16-årige Link bestämer sig för att fly hemmet och mammans nya pojkvän förväntar han sig inte att saker så bli riktigt så illa som de blir. Kanske sover han i en trappuppgång ett kort tag men sen får han jobb och möjlighet till bostad. Den hopplösa och rotlösa tillvaron blir dock snabbt hans liv. När han möter gatusmarta Ginger känns tillvaron lite ljusare, tills den dag Ginger försvinner spårlöst. Link känner på sig att nått är fel men polisen vägrar lyssna…

Robert Swindells blev tilldelad Carnegie Medal 1993 för Stone Cold. En berättelse om hemlöshet och utsatthet med spänningsintrig för att driva den framåt. Vartannat kapitel handlar om Link och vartannat om den mystiske mannen som tagit på sig själv att städa upp Londons gator från ”skräp”.

The first hunter

Författare:

The-2Bfirst-2BhunterRobert Swindells berättar om hur han tror människan först började jaga i denna korta och lättlästa historia.
The first hunter utspelar sig i förhistorisk tid, gissningsvis i inledningen på jägare-samlare samhället. Med korthuggna meningar tillsammans med ett berättande helt i presens förstärks känslan av länge sedan.
Under en tid följer vi Tan och den lilla grupp människor han lever med. De samlar bär och stjäl kött från rovdjurens byten för att överleva. Wid the Fool gillar inte att de skaffar sin mat på schakalers vis, utan tycker att de borde vara mer som lejon. Föga anar Wid att den enkla leksak han tillverkat för lek med de små blir förebilden för Tan då han bygger den första pilbågen… Åk 6-9.

Snapshot

Författare:

Victor tycker om att fotografera, och på sin födelsedag får han äntligen sin efterlängtade digitalkamera.
Han får genast använding av den då han samma kväll blir vittne till ett beväpnat rån och har sinnesnärvaro att fota det. Men rånarna ser honom!
Nu är han deras nästa byte, och de tänker inte ge sig förens de fått tag på hans kamera…

En lättläst, spännande och nervkittlande bok för högstadiet av Robert Swindells.