Gröngölingen är på väg
Inläst som Daisy-talbok

Författare:

Gröngölingen är på väg – Dikter för barn och andra innehåller ett urval av Barbro Lindgrens dikter, en del välkända och andra mindre välanvända. Några har mer traditionell uppställning och mer taktfast rytm och rim, en del dikter är mer fria, som prosapoesi. Många dikter kan användas som diskussionsunderlag för stora frågor så som livet och döden, som exempelvis dikten ”Någon gång ska vi dö” och ”Nu föds ett barn”. Andra dikter målar upp en betraktares bilder med enkla ord, som kan inspirera både små och stora till att själv skriva poesi.

 

Bror groda och bror padda
Inläst som Daisy-talbok

Författare:

Bror Groda och Bror Padda håller ihop i vått och torrt. Bror Padda kan vara lite tvär ibland, som när han tappar en knapp, eller när Bror Groda envisas med att tvinga upp honom ur sängen en riktigt kylig aprildag. Men när Bror Groda är sjuk, då är hans buttre vän alltid där för att försöka muntra upp honom.

Bror Groda & Bror Padda kom ut första gången 1970, och är första delen i serien om vännerna Groda och Padda. En charmig och varmhjärtad barnboksklassiker om nära vänskap.

Provläs: Bror Groda och Bror Padda

Diary of an (un)teenager
Inläst som Ljudbok

Författare:

Spencer som ska fylla 13 år, alltså bli tonåring. Han tycker för sin del att det känns helt och hållet som vanligt, han gillar till exempel modellflygplan fortfarande, som han alltid gjort. Mamma och pappa däremot verkar vänta sig en förändring. Och kompisen Zac har verkligen blivit underlig – han bryr sig plötsligt om vad han har för kläder på sig! Dessutom vill han börja träffa tjejer! Spencer är helt oförstående och bestämmer sig för att aldrig råka in i något sådant själv! Lite knasig, lite rolig. Den är lätt att förstå och läses väl med fördel av elever i ”rätt” ålder, men kan givetvis passa andra också, både äldre och yngre.

Provläs: Diary of an (un)teenager