The diary of a killer cat

Författare:

The diary of a killer cat”Okey, okey. So hang me. I killed the bird.”  Tuffy är en katt. Katter är rovdjur, de dödar, så är det bara. Det får ens familj helt enkelt förstå, tycker Tuffy, i sin alldeles egna dagbok.
The diary of a killer cat innehåller flera dödsfall och reaktionerna på dem. För det mesta handlar det om förtvivlan och ilska. Men när familjen tror att Tuffy dödat grannens vita kanin Stampe får de nog – nu spikas kattluckan igen för Tuffy! Och så måste man hitta ett sätt att dölja mordet så grannarna inte upptäcker vad som skett…

The diary of a killer cat av Anne Fine är en rolig, drastisk och underhållande berättelse. Korta kapitel (2-3 sidor) och en väldigt speciell ton gör att den fungerar perfekt för de som precis börjar läsa engelsk skönlitteratur i åk 4-5.
Fina illustrationer på varje uppslag som stämmer perfekt i uttryck och attityd gör boken ännu bättre.

Vi har den även på svenska, då passar den för lite lägre åldrar: En mördarkatts dagbok

En mördarkatts dagbok

Författare:

en mördarkatts dagbok”Okej, okej . Så skjut mig. Jag dödade fågeln.”  Tuffy är en katt. Katter är rovdjur, de dödar, så är det bara. Det får ens familj helt enkelt förstå, tycker Tuffy, i sin alldeles egna dagbok.
En mördarkatts dagbok innehåller flera dödsfall och reaktionerna på dem. För det mesta handlar det om förtvivlan och ilska. Men när familjen tror att Tuffy dödat grannens vita kanin Stampe får de nog – nu spikas kattluckan igen för Tuffy! Och så måste man hitta ett sätt att dölja mordet så grannarna inte upptäcker vad som skett…

En mördarkatts dagbok av  Anne Fine är en rolig, drastisk och underhållande berättelse. Korta kapitel (2-3 sidor) och en väldigt speciell ton gör det till en perfekt bok för 7,8 och 9-åringar som klarar lite mer text än de allra enklaste böckerna. Fina illustrationer på varje uppslag som stämmer perfekt i uttryck och attityd gör boken ännu bättre. Illustratören Emma Göthner  står för bilderna.

Vi har den även på engelska, då för lite äldre elever: The diary of a killer cat