Livet enligt Dunne

Författare:

livet-enligt-dunneDunnes första sommarlov är härligt. Hon är hos sin allra bästa vän Ella Frida på en ö i havet. De hittar på saker från morgon till kväll och har så roligt. Och varje kväll ringer pappa till henne så att de kan prata. Han ligger på sjukhus hemma i stan, för han blev påkörd i början av sommaren, men nu börjar han bli bättre.
Men så en dag ringer han inte. Dunne blir väldigt orolig och lite ledsen. Vad har hänt?
Det kan hon inte få reda på och ingen annan vet – men man måste ju göra saker ändå. De har kakor att baka och sälja, EllaFrida ska öva på sin fiol och de vill gärna bada..men just som de badar och leker Näcken så dyker några oväntade gäster upp på ön – Dunnes mormor och kusin Svante!! Det var oväntat . Men vad som är ännu mer oväntat är att Svante vet något om Dunnes pappa – nåt han vill men inte får berätta för mormor. Nåt som har att göra med att pappa inte ringt Dunne.
Och så plötsligt mitt i alltihop dyker pappa upp där , mitt på ön han också, men han är inte ensam…
Livet enligt Dunne,  fjärde boken om Dunne av författaren Rose Lagercrantz, är både härlig och förfärlig, så där som livet kan bli ibland när man är för många och alla lägger sig i och alla har lite för bråttom så man inte hinner lyssna ordentligt på varandra.

Det krånglar till sig mellan Dunne och hennes pappa – men de älskar ju varandra så det börjar rätta till sig innan boken är slut. Men berättelsen ger många ingångar till samtal om relationer, om hemligheter och ärlighet, om hänsynsfullhet och känslor mellan båda barn och vuxna. Luftig text, elva lagom korta kapitel, härliga illustrationer av Eva Eriksson och hög igenkänningsfaktor gör det till en verkligt bra bok för elever från tvåan och uppåt.

Du kanske också vill läsa

Kommentarer är stängda.