Rani & Sukh

Författare:

Rani och Sukh går på samma skola och inleder efter ett tag ett förhållande. Problemet är att deras familjer sedan länge är fiender och kommer aldrig att acceptera att Rani och Sukh är tillsammans. En dag står det klart att Sukh är med barn och katastrofen är ett faktum.

Berättelsen växlar mellan att utspela sig i dagens moderna Storbritannien och 1960-talets Punjab i Indien.

(Un)arranged Marriage

Författare:

Om hans familj hade brytt sig om att se efter hade de sett att Manjit var allt annat än glad över det arrangerade äktenskap han snart ska ingå. Han vill absolut inte gifta sig med en okänd flicka vid 17-års ålder utan han vill leva sitt eget liv på sitt sätt, men familjens förväntningar är orubbliga. Under förevändningen att de ska hälsa på släkten så åker han med sin familj till Punjab i Indien där det visar sig att hans blivande brud väntar. Manjit inser att han inte kan leva upp till de förväntningar som finns på honom så han beslutar sig för att rymma från sitt bröllop, trots att det innebär att han bryter helt med sin familj.

En bok om att slå sig fri från de förväntningar som finns på en och att välja sin egen väg.

(O)planerat bröllop

Författare:

Harry och Ranjit väntade på mej. Väntade på att skjutsa mej till Derby, till ett bröllop. Mitt bröllop. Ett bröllop jag inte hade bett om, som jag inte ville vara med om, med en tjej jag inte kände … Om dom bara hade brytt sej om att öppna ögonen så skulle de ha sett mej: sjutton år, arg, upprörd men fast besluten. Fast besluten att göra min grej, att välja min egen väg i livet.

(O)planerat bröllop utspelar sig i Storbritannien och Indien och är en uppfriskande rolig bok om generationsklyftor, kulturkrockar och modet att gå sin egen väg. Boken är inte rakt av självbiografisk, men baseras på författarens erfarenheter.