Textlek

Författare:

TextlekTextlek av Kate Cann är en berättelse om hur lätt man kan bli lurad att misstro en vän. Ett kort sms från en okänd avsändare får huvudpersonen Mel att börja tvivla på sin pojkväns kärlek. Någon vill uppenbarligen få till en brytning och Mel vet inte vad hon ska tro. Tvivlet gnager trots stöd från bästa vännen. Lätt att läsa med särskilt typsnitt och luft mellan raderna och en bra och trovärdig historia. Vi har den även på engelska , då heter den Text game.

Crow girl

Författare:

Det är få författare som med klockren tonträff kan skildra en tonårings liv och tankar utan att det känns alltför daterat eller krystat. Men engelska författaren Kate Cann kan. Hon har skrivit många ungdomsböcker och har nu även börjat skriva lättlästa, korta berättelser – mer än en novell men en mycket liten bok. Men hon lyckas ladda de väldigt korta berättelserna med mycket innehåll!
Crow girl är en sådan bok; 80 sidor intensivt berättad identitetsutveckling. Lily är en outsider: tyst, ledsen, ensam och mobbad. Men den dag hon tar sin tillflykt till den intilliggande skogen Wakeless Woods och möter kråkorna börjar hennes liv och hon själv att förändras.

Det är ingen annan magi i boken än det magiska som händer när en människa plötsligt upptäcker sig själv och vågar stå upp för det. Men själva tonen i berättelsen är mörk och magisk. Engelskan inte särskilt svår för en elev från årskurs sju och uppåt. Och det finns mycket att prata om när man läser den här boken!

Text game

Författare:

Text-GameDet engelska förlaget Barrington stoke, ger ut böcker för personer med läs- och skrivsvårigheter. Många av dessa översätts och ges ut av Argasso förlag i Sverige. Vi har till exempel Text game av Kate Cann, en berättelse om hur lätt man kan bli lurad att misstro en vän. Ett kort sms från en okänd avsändare får huvudpersonen Mel att börja tvivla på sin pojkväns kärlek. Någon vill uppenbarligen få till en brytning och Mel vet inte vad hon ska tro. Tvivlet gnager trots stöd från bästa vännen. Lätt att läsa med särskilt typsnitt och luft mellan raderna och en bra och trovärdig historia. Vi har den även på svenska, då heter den Textlek.