Ett annat jag

Författare: ,

Amanda har mist sina föräldrar i vad som verkade vara en bilolycka och hon bor hos sin moster Bim. När Amandas bästa kompis dör i en explosion börjar dock Amanda känna sig förföljd – tänk om det är hon som egentligen är måltavlan? Hon flyr tillsammans med Bim och sin kompis Rasmus med bil genom Europa för att komma undan dem som till varje pris inte vill att hon ska fortsätta leva. Vad man som läsare får veta är att de som vill döda Amanda vägrar att ge sig innan uppdraget är slutfört och att de har riktigt ondskefulla planer för fler än Amanda.
Ett annat jag – Projekt Gemini  av Carin Gerhardsen och Petter Lidbeck är en riktigt spännande bok där varje kapitel avslutas med en cliffhanger som gör att man bara måste fortsätta läsa. Vill man ha en bok som är spännande rakt igenom och som verkligen väcker läslusten så rekommenderar vi denna!

Det mystiska huset

Författare:

Tyra och Siri är enäggstvillingar och ändå så olika som två människor kan vara. De går i samma klass som sin bästis, Pella, som är berättaren i deckarserien Tre tjejer.

I det lilla samhället vid Öresund är det vanligtvis ganska lugnt, men plötsligt ramlar de tre vännerna in i ett mysterium med en försvunnen gubbe (som kanske eller kanske inte är död), två skumma män med pistoler, en hotad butiksägare och några långhåriga motorcykelkillar. Det som börjar som en spännande lek utvecklar sig snart till blodigt allvar som kräver mod, kallsinne och smarthet.

Detta är den första delen i Petter Lidbecks spännande deckarserie Tre tjejer.

Det vita huset

Författare:

det-vita-husetDet är sommarlov och nästan alla är bortresta. Därför blir det ett lite udda gäng som träffas nere vid vattnet. Inget badväder, men glassugen kan man ju vara ändå. Om man bara hade pengar! Detta är upptakten till den här spännande historien, ja faktiskt en riktig bladvändare. Yussef är vår berättare och de andra är några lite äldre ungdomar som där i början vill skoja med Yussef. De lurar honom att hämta Annas plånbok i det fina vita huset på kullen – alla vet vilket hus det är – alldeles självklart får vi en bild av att folk har det olika i vårt samhälle. Och Yussef vet inte att Anna inte alls bor där. Det ena ger det andra och snart är det otäckt och farligt och hur ska det nu gå!? Petter Lidbeck har verkligen lyckats, detta är en bok som griper tag i oss och håller oss med andan i halsen till sista sidan. Bra personbeskrivningar, inget onödigt, en mycket bra bok.

Den magiska kepsen

Författare:

Mostafa är inte klassens smartaste kille, även om hans pappa gärna tror det. När han får noll rätt på matteprovet blir det för jobbigt. Han ritar dit en etta framför nollan innan pappa ska skriva på.
Tio rätt av tolv möjliga – pappa blir glad och stolt. Och Mostafa skäms.
Nästa dag bestämmer han sig för att berätta sanningen och be om ursäkt – men istället får han en keps i present av pappa, en keps som visar sig ha väldigt speciella egenskaper.Boken Den magiska kepsen av Petter Lidbeck är en rolig bok om sånt som inte är så enkelt – om sanning och lögn, om självbild och självkänsla.
En berättelse som både lockar till skratt, eftertanke och samtal.

Flickan och presidenten

Författare:

Flickan-och-presidentenPetter Lidbeck har återigen skrivit en rolig, lite smått skruvad bok med seriös underton.
Ett rymdskepp har kommit till jorden. Det svävar ovanför fattigkvarteren och trots att presidenten kräver att rymdisarna pratar med honom väljer de istället att samtala med en liten fattig flicka.
Presidenten bli mycket irriterad och försöker gripa flickan efter att rymdisen givit sig av. Men det går inte. Rymdisen har gjort flickan otvingbar. Men inte bara det, ingen människa kan längre göra någon annan illa och alla är lika värda. Det förändrar allt.
Boken har ett vackert budskap och är rikt illustrerad med färgglada bilder av Lisen Ådbåge, med stor och luftig text.

Världens elakaste fröken

Författare:

Det här är en väldigt rolig bok av Petter Lidbeck om mellanstadieläraren Karin Karlsson som verkligen hatar barn. I hennes klass börjar det tre nya barn, som är lyckligt ovetande om att deras nya fröken smider ondskefulla planer. Hon tänker nämligen knäcka dem, och hon är väldigt skicklig på att hitta varje barns svaga punkt. Men hur ska det gå, kommer världens elakaste fröken att lyckas? Det här är en rolig och tänkvärd bok som kan leda till bra samtal i klassen. Korta kapitel och stor stil. Passar bäst för skolår 3-5.