Goodnight Mister Tom

Författare:

Goodnight Mister Tom av Michelle Magorian är en av våra moderna klassiker (vi har den även på svenska) och en underbart varm och rörande berättelse om två udda och trasiga människor som finner tryggheten hos varandra. Det detaljrika språket och stundtals inträngande skildringen gör att boken lämpar sig bäst på högstadiet.

Under andra världskriget skickas den tystlåtne pojken William från London och i säkerhet på den engelska landsbygden. Han hamnar hos Thomas Oakley, en äldre man som isolerade sig från omvärlden sedan hans hustru gick bort i barnsäng många år tidigare. William kommer från en eländig tillvaro i slummen. Han är ständigt rädd och när han anländer bär han tydliga spår efter moderns misshandel.
Med tiden spirar en innerlig vänskap fram och sakta men säkert börjar de båda leva igen. Tills den dag Williams mor sänder efter honom och han måste resa tillbaka till London. Tom oroar sig ständigt och när han efter en tid ännu inte hört av pojken resar han själv till London för att hitta honom…

Du kanske också vill läsa

Kommentarer är stängda.