Looking for Alaska

Författare:

looking for alaskaI centrum av John Greens debutroman från 2005, Looking for Alaska, står Miles Halter. Guidad av François Rabelais sista ord ”I go to seek a Great Perhaps” har han beslutat sig för att börjat på internatskolan Culver Creek i hopp om en förändring i sitt trista liv. Han vill börja om på nytt.
Väl framme på sin nya skola får Miles under en tid uppleva det sorglösa livet på en internatskola, full med busstreck och skratt. Han blir snabbt kompis med sin rumskamrat the Colonel (Översten) och via honom träffar han Alaska – den smartaste, mest självdestruktiva och absolut snyggaste tjej han någonsin träffat. Den stekheta dagen då han för första gången kliver in i hennes stökiga rum i jakt på cigaretter påbörjas ett händelseförlopp som kommer förändra Miles tillvaro från grunden…
Smart uppbyggd dramaturgi, där boken är indelad i ett före och ett efter med kapitelrubriker som räknar ned till och räknar bort från mittpunkten i Miles berättelse. Det finns en lätthet och ett flyt i språket, men det krävs ändå relativt goda kunskaper i engelska, passar väl i åk 8-9, Gy.

Du kanske också vill läsa

Kommentarer är stängda.