Elias bok – Varelserna #1
Inläst som Daisy text och ljud

Författare:

elias bok - varelserna 1I en kall stuga någonstans på Gotland kurrar Elias och Emma ihop sig. De vågar inte tända någon eld, röken kan avslöja dem. Dagarna går åt till att leta mat och sova, nätterna till att vaka och hålla utkik efter varelserna…
Gotland har drabbats av ett virus som gör människor till levande döda, till zombies. Elias och Emma är fast på en ö utan flyktvägar, de har inte sett någon annan människa på veckor. Bara varelser. När de möter några andra överlevare på väg till en båt som kan rädda dem över till fastlandet övertalar han Emma att ta den sista platsen i bilen. Själv ska han rida hela vägen, men kan han ta sig fram levande?

Elias bok är första delen i rysar-zombieserien Varelserna av Magnus Nordin, illustrerad i svartvitt och rött av Lars Gabel. En riktigt ryslig syskonskildring om två ungdomar som försöker överleva mot alla odds på ca 60 sidor. Från åk 5 och uppåt.

Kartkatastrofen
Inläst som Daisy text och ljud

Författare:
Kartkatastrofen av Ingelin Angerborn berättar om hur det känns att göra bort sig totalt. Trots bokens lilla format känner man i hela kroppen hur pinsamt det kan bli – och hur skrattet till sist löser upp spänningen – nästan…. Bilderna av Jenny Karlsson understryker och förstärker den härligt livsbejakande attityd som genomsyrar hela historien.
Det känns bra med böcker som ger så mycket innehåll med så få ord – för både nybörjarläsare och vuxna storslukare.
Provläs: Kartkatastrofen

Ootas stora dag

Författare:

Ootas-stora-dagOotas far tycker han är för liten för att följa med på jakt. Men maten är snart slut i den lilla eskimåbyn, och får de inte kött måste de kanske äta sina hundar.
Oota skulle aldrig äta sina hundar, men han vill gärna göra vad han kan för att hjälpa till. Han spänner sitt hundspann för släden, tar sin kniv och harpun och ger sig ut på det frusna havet. Efter ett tag får han syn på något, en säl kanske? Men när Oota kommer närmare visar det sig att det är en valross…
Peggy Parish spännande äventyr är i stor stil och med korta meningarbok, fint illustrerad av Mamoru Funai. För skolår F-3.

Provläs: Ootas stora dag