Jonte och flugan

Författare:

En av våra roligaste börjaläsa-böcker är Egil och pappa träffar älgen av Camilla Kuhn.  Ännu roligare är kanske hennes nya bok Jonte och flugan som handlar om en pojke som en dag  räddar en fluga från att drunkna i badkaret. Flugan blir så tacksam och förtjust i Jonte att den aldrig lämnar hans sida vilket blir lite problematiskt för honom i hans vardag men å så roligt för oss läsare. Flugan är med på lektionerna, när Jonte spelar fotboll och när han försöker äta. Jonte tröttnar snart och kommer på ett klurigt sätt att  bli av med den efterhängsna flugan…
Vi gillar de oväntade vändningarna som berättelserna tar. Det är verkligen roligt med så pass enkel litteratur som samtidigt lyckas överraska.

Egil och pappa träffar älgen

Författare:

Egil-och-pappa-tr-C3-A4ffar-C3-A4lgen”I morgon sticker vi ut i skogen, säger pappa.” Egil packar ryggsäcken, pappa brer smörgåsar och nästa morgon ger de sig iväg. Det är först gången Egil tältar i skogen och han tycker det ska bli väldigt spännande. På vägen vinkar de till en älg, den vinkar tillbaka och gör pappa och Egil sällskap på sitt lilla vildmarksäventyr.
De hinner med att både äta mask och träffa på skjutglada jägare innan de återvänder hemåt.
Egil och pappa träffar älgen är en rolig och lite smågalen historia av Camilla Kuhn, med lättläst text och många färgglada bilder. Skolår F-3.