Under the skin

Författare:

Under-the-skin-001Det börjar med ett brev som Omar skriver till sin kusin. Kusinen är kvar i hemlandet och längtar efter att också få komma till England. I brevet berättar Omar om hur underbart allt är i det nya landet. Hur trevliga grannarna är, om hur bra det går för honom i skolan och om vänskapen med kompisen Sam.
Men så fort brevet är skrivet och Omar lämnar lägenheten för att gå till skolan förstår läsaren att Omar kanske inte varit så uppriktig i sitt brev. Granntanten är otrevlig och mycket främlingsfientlig. Sam och Omar slåss så fort de ser varandra, de är mer fiender än vänner. Omar har det egentligen ganska kämpigt i skolan. För det är inte alltid så lätt  att vara ny i ett land.
Det här är en lättläst och ganska rolig bok om Omar som funderar mycket på det engelska språket och alla tokiga talesätt som:
”You’re skating on thin ice, Sam!” the teacher says. I don’t understand. There’s no ice at all in the classroom. And Sam definitely has no skates.”
Boken handlar också om ensamhet, att vara annorlunda och längtan efter vänskap. Under the skin är på 53 sidor och innehåller enstaka illustrationer. Passar från åk fem och uppåt.

Du kanske också vill läsa

Kommentarer är stängda.