Edith Södergran – Samlade dikter

Författare:

”Jag är ingen kvinna. Jag är ett neutrum. (…)” (s. 24 – Vierge moderne).
Edith Södergran hann under sitt alltför korta liv med att skriva några av de mest lästa dikterna genom tiderna. Hon blir aldrig omodern, hennes texter läses, tonsätts och återkommer ständigt i nytryck.
”Jag längtar till landet som icke är, / ty allting som är, är jag trött att begära. /…” (s. 186 – Landet som icke är). Denna samling innehåller samtliga hennes utgivna dikter.

Blunda och öppna ditt fönster
Inläst som Daisy-talbok

Författare:

Blunda-och-C3-B6ppna-ditt-f-C3-B6nsterDung är 10 år och vi får följa hans liv i en by på landet i Vietnam. Det handlar om kompisarna i skolan, om grannarna och om tiggarpojkenDau somDung vill bli vän med men som han istället lyckas göra sig ovän med. Om frökens gröna skor och om farliga äventyr. Om gamla farbror Tu som förlorat båda benen och båda armarna. Om blommorna i trädgården och kärleken till familjen. Om bästa kompisenTi som nästan dör mitt under ett äventyr ochDung som då måste bryta sitt löfte till honom för att kunnarädda honom.

Vietnamesiska författaren Nguyên Ngoc Thuân har skrivit en finstämd och varm berättelse med ett annorlunda tempo och ett vackert, men enkelt språk. Från fjärde klass och några år upp.