Pretty Salma

Författare:

Pretty SalmaDet här är en rolig variant på en känd saga. Niki Daly har skrivit och illustrerat och det är förstås inte i mörka skogen utan på en marknad i en by i Ghana som vi möter vår söta Salma. Hon råkar ut för ett bedrägeri på vägen till mormor, liksom Rödluvan, och istället för elaka vargen är det Herr Hund som verkligen är en fräck jycke. Herr Hund lyckas lura av Salma alla de varor hon köpt till mormor och till och med hennes flipflop-skor. Och sedan ger han sig iväg hem till mormor – hur ska det gå? Läs och jämför, studera bilderna och ha kul!

Vi har den här boken också på svenska: Söta Salma.

Söta Salma

Författare:

Söta Salma 001Det här är en rolig variant på en känd saga. Niki Daly har skrivit och illustrerat och det är förstås inte i mörka skogen utan på en marknad i en by i Ghana som vi möter vår söta Salma. Hon råkar ut för ett bedrägeri på vägen till mormor, liksom Rödluvan, och istället för elaka vargen är det Herr Hund som verkligen är en fräck jycke. Herr Hund lyckas lura av Salma alla de varor hon köpt till mormor och till och med hennes flipflop-skor. Och sedan ger han sig iväg hem till mormor – hur ska det gå? Läs och jämför, studera bilderna och ha kul!

Vi har den här boken också på engelska: Pretty Salma.

Handledning för att arbeta med Söta Salma utifrån MIK: Söta Salma

Kwela Jamela får en sång

Författare:

Kwela-Jamela-f-C3-A5r-en-s-C3-A5ng-001Niki Dalys böcker om Kwela Jamela är färgstarka och fartfyllda. De skildrar Jamelas vardagsliv och människor omkring henne. Här är det en tråkig sommarlovsdag utan något särskilt att göra. Jamela längtar till kvällen då nästa avsnitt av Afro-Idols kommer. Hon hoppas så att Bambi Chaka Chaka ska vinna! Men visst finns det saker att göra under tiden, Jamela får hjälpa till på tant Beautys damfrisering. Och vem kommer in där om inte miss Chaka Chaka själv! Nu ska hon göras så vacker som möjligt till kvällens uppträdande.
Men allt kan hända..och råkar det ske en lite olycka kan en påhittig flickas fantasi vara lösningen.