Ingen rädsla

Författare:

Mattias, som kallas för Turk, spelar basket i Stockholmslaget Alvik medan Ayla spelar i Tenstalaget Akropol. Deras vägar och världar  möts i och med basketen och känslorna börjar gro. Turk är väldigt imponerad av Aylas basketspel, men känner även något mer än beundran för hennes idrottsliga talang. Men hur ska han våga prata med henne? Finns det ens någon sätt för dem att träffas förutom planen i en baskethall?

Detta är en berättelse om träningar, matcher och kompisar, men även om att tänka på någon som man bara har blängt på men gärna skulle vilja komma närmare. Passar från årskurs 6.

Kickboxaren

Författare: ,

Kickboxaren1Maria Björn och Niklas Krog har skrivit en bok som nästan träffar en som ett slag i magen. Den handlar om Eremias, som efter att ha blivit nerslagen och rånad blir som besatt av att hämnas. Han vill slåss! Men Eremias är också en kille som gillar skolan och vill plugga nu när han börjat gymnasiet, han vill inte förstöra för sig själv. Kickboxning i en klubb blir ett sätt att hantera ilskan och han lär sig slåss i försvarssyfte. Under ytan finns dock känslan av skam och förnedring kvar, Eremias kan inte släppa tanken på hämnd. När han hamnar i penningknipa börjar vägen slutta utför. Hur ska det gå?