Gud och Adam och Eva

Författare:

gud-och-adam-och-evaOch så var det den här historien om Gud och Adam och Eva. Så börjar den här roliga och finurliga boken av Kim Fupz Aakeson som lite grann ställer våra uppfattningar om saker och ting på kant. Är det skapelseberättelsen omskriven till barnbok, är det på allvar eller är det fantasi? Naturligtvis är det på fullaste allvar och givetvis är det underbar fantasi! Vi möter Gud, som är klar med sitt jobb med att skapa världen och djuren men inte riktigt nöjd och ganska uttråkad. Sen skapar han Adam, och så även Eva. Och det blir inte heller som han tänkt sig. Det blir alldeles knasigt, men vi som läser och njuter av Eva Lindströms fantastiska bilder får en riktig läsupplevelse. Sen kan vi diskutera religion och tro om vi vill, eller något annat – var beredd på goda samtal!

Vitello får en vän

Författare:

Vitello-f-C3-A5r-en-v-C3-A4nKim Fupz Aakeson följer upp sin första boken om Vitello med den fyndiga och söta Vitello får en vän.
Vitello tycker kompisarna är jobbiga, och ger sig ut för att hitta en ny. Men hur gör man för att hitta en vän? Att bjuda på godis verkar vara ett säkert sätt att locka till sig vänner, men Vitello har inga pengar. Istället bestämmer han sig för att gillra en fälla för att fånga vännen i.

Även Vitello hittar en pappa finns på Cirkulationsbiblioteket. Böckerna om Vitello är fristående, fulla av humor och charmigt illustrerade av Niels Bo Bojesen.

Vitello hittar en pappa

Författare:

Vitello-hittar-en-pappaVitello har aldrig träffat sin pappa. Enligt mamma är han en usling, så det vill Vitello också bli.
Men när de frågvisa grannpojkarna undrar om hans föräldrar är skilda, skäms Vitello. Han ber mamma bjuda hem pappa, men hon vägrar.
Vitello bestämmer sig då för att hitta en pappa på egen hand, en pappa som han kan visa upp för sina kamrater.

Kim Fupz Aakeson blandar humor och allvar i denna urgulliga berättelse, illustrerad av Niels Bo Bojesen. På Cirkulationsbiblioteket finns också boken Vitello får en vän.