Tigern

Författare:

TigernSamma morgon som Rob hade upptäckt tigern gick han och ställde sig under Kentucky Star Motel-skylten och väntade på skolbussen… så inleds Tigern av Kate DiCamillo. En gripande berättelse av författaren som skriver om stora känslor för små människor.
Rob är tolv år gammal och har bara bott i den lilla staden Lister i sex måndare, han och hans pappa flyttade dit efter att mamman dött. Alla känslor av sorg har han begravt djupt, och i hemmet på det sunkiga motellet där de nu bor talar han och hans far aldrig om henne. Pappan tycker det är onödigt, prat eller gråt ger henne inte tillbaka.
I skolan är Rob hemskt mobbad, men han ger aldrig igen. Begraver bara känslorna på samma ställa som sorgen över sin mor. Att släpa ut dem vore katastrof.
Samma morgon berättelsen tar sin början har Rob hittat en tiger. En livs levande tiger instängd i en bur i en skogdunge en kort bit från motellet. Denna morgon kommer också en ny flicka ombord på skolbussen. Hon heter Sixtine, döpt efter det Sixtinska kapellet. En udda tjej i skär spetsklännig, dömd att bli lika mobbad som honom. Men hon gör det Rob inte gör – ger mobbarna svar på tal och visar känslor så det blixtrar. Om Rob vill bli vän med henne måste han släppa ut det som finns instängt, starka känslor och sorgliga minnen. Och kanske en stor tiger.

Du kanske också vill läsa

Ett svar på “Tigern”

  1. Pingback: Översatt till litauiska – Mångspråksbiblioteket