Julian och Jim

Författare:

Julian och Jim är den fristående fortsättningen på Pappa Polis, som vi också har i Cirken.
Efter att Jim vittnade om vem som sköt Julians pappa är MC-gänget Shitheads ute efter att hämnas. Det verkar dock som om Julian är den enda som förstår att Jims liv är i fara, och Julian  bestämmer sig för att hjälpa Jim. Det visar sig vara lättare sagt än gjort! En spännande mellanåldersbok som handlar om mod.

Mitt lyckliga liv

Författare:

Mitt-lyckliga-liv-001När Rose Lagercrantz och Eva Eriksson samarbetar om en bok uppstår magi. Så även i Mitt lyckliga liv, boken om Dunne , eller Daniela som hon egentligen heter, som börjar skolan och hittar sin vän EllaFrida. En luftig, lättläst och hjärtevärmande historia med många, många situationer att känna igen sig i för den som nyligen börjat skolan.
I bilder och text dyker också pojkarna Metteborg och Benni upp, gamla bekanta från tidigare böcker. De går i samma klass, men detta är Dunnes egen bok så de är bara bifigurer.
Detta är en bok som utan att idyllisera lyckas förmedla lycka och värme över det som är bra i livet. En rejäl kapitelbok, men med så sparsmakad text och stora illustrationer på varje sida, att en nybörjarläsare kan ta sig igenom den.

Kulor i hjärtat

Författare:

Kulor-i-hj-C3-A4rtatÅtta intensiva berättelser om Tom och hans värld av författaren Cilla Naumann. Tom är en kille som bor på söder i Stockholm och åker med brorsan och föräldrarna till landet på sommaren. Han berättar om vanliga saker och händelser som på något sätt kan bli skrämmande, ett besök på ikea där kompisens lillasyster kommer bort, en cykelfärd på mörka parkvägar där mörkerrädslan bara växer…
Trovärdigt och roligt och allmängiltigt. Berättelser att bära med sig och absolut en bok som man kan samtala om i klassen.