Dumped

Författare:

Tess väntar på Max i parken. Han är sen och hon är orolig, hennes pappa har fått ett jobb i Australien och vill att hon ska följa med. Tess och Max har varit tillsammans i tre år och helst skulle hon vilja stanna honom, men bara om han älskar henne. Varför kommer han inte? Kanske ska hon resa ändå…
En mycket kortfattad bok av Dee Phillips. Men trots att det inte är mer än ett par mening på varje sida är innehållet ändå tillräckligt för att det ska kännas som en hel berättelse. Med snygga illustrationer, lika viktiga för berättelsen som texten. Kanske bäst lämpad för de som har svårt för läsning på engelska? Vi har den även på svenska, Göra slut.

Göra slut

Författare:

G-25C3-25B6ra-2BslutTess väntar på Max i parken. Han är sen och hon är orolig, hennes pappa har fått ett jobb i Australien och vill att hon ska följa med. Tess och Max har varit tillsammans i tre år och helst skulle hon vilja stanna honom, men bara om han älskar henne. Varför kommer han inte? Kanske ska hon resa ändå…
En mycket kortfattad bok av Dee Phillips. Men trotts att det inte är mer än ett par mening på varje sida är innehållet ändå tillräckligt för att det ska kännas som en hel berättelse. Med snygga illustrationer, lika viktiga för berättelsen som texten. Kanske passar de tonåringar i förberedelseklass? Vi har den även på engelska, Dumped.

Grind

Författare:

GrindEn mycket kortfattad bok av Dee Phillips! Det är en lite charmig historia om en flicka som måste flytta när föräldrarna skiljer sig. Hos mammans nye man är allt tråkigt, hemskt, rörigt, kaos – och dessutom ska en styvbror snart anlända: en 18-årig kille som bor hos sin mamma varannan vecka. De två ungdomarna möts, utan att de vet vem den andre är, och finner att de har ett gemensamt intresse: båda skejtar. Som sagt, mycket kort men ändå tillräckligt innehåll för att det ska kännas som en hel berättelse. Illustrationerna är snyggt gjorda och tilltalar säkert ungdomar, hoppas vi!
Med bara några få korta meningar på varje sida är boken kanske bäst lämpad för de som har svårt för läsning på engelska. Vi har den även på svenska, Försök igen.

Försök igen

Författare:

F-C3-B6rs-C3-B6k-igen-001En mycket kortfattad bok av Dee Phillips! Nypon förlag ger ut lättlästa böcker och detta är en av deras nyutgivna titlar för tonåringar. Här är en lite charmig historia om en flicka som måste flytta när föräldrarna skiljer sig. Hos mammans nye man är allt tråkigt, hemskt, rörigt, kaos – och dessutom ska en styvbror snart anlända: en 18-årig kille som bor hos sin mamma varannan vecka. De två ungdomarna möts, utan att de vet vem den andre är, och finner att de har ett gemensamt intresse: båda skejtar. Som sagt, mycket kort men ändå tillräckligt innehåll för att det ska kännas som en hel berättelse. Illustrationerna är snyggt gjorda och tilltalar säkert ungdomar, hoppas vi! Kanske passar de tonåringar i förberedelseklass? Vi har den även på engelska, Grind.