Varm tass i mörkret
Inläst som Daisy-talbok

Författare:

Berättarjaget ligger vaken på natten och är rädd – det finns ju så mycket att vara rädd för på natten som inte finns på dagen! Fast egentligen är inte berättaren rädd för mörkret, utan bara för vad som kan gömma sig i det; spöken och varulvar och skelett som står i garderoben och skallrar med sina ben. Den som ändå hade haft en liten varm tass i mörkret att hålla i! Men kanske är det egentligen så att alla spöken och varulvar också är rädda på natten? Kanske behöver de också någon som håller dem i tassen?
I diktboken Varm tass i mörkret visar Mårten Melin att poesi inte behöver rimma. En dikt kan vara uppbyggd som en berättelse, bara med färre ord och med ett mer koncentrerat innehåll. En dikt kan vara de tankar som dyker upp på bussen, på lektionen – eller på natten!

Jag är Love
Inläst som Daisy-talbok

Författare:

jag-ar-loveJag är Love av Mårten Melin, den andra fristående boken om Monster- skolan, handlar om Love Kristiansson. Han har alltid varit populär. Lite för populär faktiskt, i fyran var han ihop med alla tjejer i klassen för att han inte vågade säga nej och hade killarna vågat fråga chans skulle han säker varit ihop med dem med. Nästan värst är det när de bryter sig in i hans hem och gömmer sig i hans rum för att bedyra sin kärlek och få bekräftat att det är just dom som han i hemlighet är kär i.
Tillslut bestämmer hans föräldrar att han ska byta skola, direkt. Skogsbingelskolan är ett internat för speciella barn, hans pappa kör honom dit redan samma natt. På resan får Love en halskedja med ett silverkors, det får han inte under några omständigheter ta av sig under sin tid på skolan.
För Skogsbingelskolan är inte någon vanlig skola. Love är faktiskt ingen vanlig kille, och hans pappa är definitivt ingen vanlig pappa…

Mitt liv som apa
Inläst som Daisy text och ljud

Författare:

Mitt-liv-som-apaAlma kan inte tro sina ögon när hon ser sig själv i spegeln. Det är inte Alma som stirrar tillbaka. Det är en lurvig apa! Inte kunde hon tro att gubben på gatan som varnade henne för att trampa på A-brunnen hade rätt! Alma trampade med flit på A-brunnen, med båda fötterna, bara för att reta gubben. Nu har hon förvandlats till en apa. Mamma och pappa vet inte vad de ska göra av henne, skolan vill inte ta emot henne och på Zoo är det ganska läskigt. Vad ska Alma göra? Vi älskar den här boken. Rolig, enkel text med mycket humor, av Mårten Melin och finurliga bilder av Mimmi Tollerup. Den här lilla pärlan är lättläst och passar för nybörjarläsare och uppåt.