The absolutely true diary of a part-time indian

Författare:

the-absolutely-true-story-of-a-part-time-indian-001Det här är en bok som alla borde läsa! På svenska heter den Den absolut sanna historien om mitt liv som halvtidsindian. Nu har vi den också på engelska!

Junior är 14 år och Spokaneindian. Han har vattenskalle, läspar och stammar. Han är den töntigaste killen i hela reservatet och då är det tur att han är bästa vän med den tuffaste killen i reservatet.
Junior inser snart att om han ska överleva och ha en chans att bli något i det här livet måste han lämna reservatet. För i reservatet har alla gett upp och där kan man aldrig förverkliga sina drömmar. Han bestämmer sig för att börja på en helvit skola i den närmaste staden, 35 km bort. Hemma i reservatet tycker alla att han har svikit dem och han förlorar (nästan) sin bäste vän. I nya skolan är det inte precis lätt att vara den ende indianen (förutom skolans maskot!).
Junior älskar att teckna och teckningarna finns med i boken, små humoristiska illustrationer över hans tragikomiska tillvaro. Boken bygger på författaren Sherman Alexies egna erfarenheter under uppväxten och är helt enkelt fantastisk.
Rolig, sorglig och tankeväckande läsning. Från år 8 – gymnasiet.

Den absolut sanna historien om mitt liv som halvtidsindian

Författare:

Det här är en bok som alla borde läsa!
Junior är 14 år och tillhör Spokane-befolkningen i USA. Han har vattenskalle, läspar och stammar. Han är den töntigaste killen i hela reservatet och då är det tur att han är bästa vän med den tuffaste killen i reservatet. Men Junior inser snart att om han ska överleva och ha en chans att bli något i det här livet måste han lämna reservatet. För i reservatet har alla gett upp och där kan man aldrig förverkliga sina drömmar. Han bestämmer sig för att börja på en ”vanlig” skola i den närmaste staden, 35 km bort. Hemma i reservatet tycker alla att han har svikit dem och han förlorar sin bäste vän. I den nya skolan är det inte precis lätt att vara den ende ur ursprungsbefolkningen på skolan (förutom skolans maskot). Junior älskar att teckna och teckningarna finns med i boken, små humoristiska illustrationer över hans tragikomiska tillvaro. Boken bygger på Sherman Alexies egna erfarenheter och är helt enkelt fantastisk. Den fick 2009 års Peter pan pris.
Vi den även på engelska: The absolutely true story of a part-time indian.

Videorecension av Kia, Cirkulationsbiblioteket